Odoo en Regionaal Landschap Schelde-Durme

3 februari 2023 in
Eline Santens
Jouw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Regionaal Landschap Schelde-Durme​


Bedrijfsnaam: Regionaal Landschap Schelde-Durme
Land: Belgium
Odoo gebruikers: 25
Odoo implementatiepartner: Software Buro


Regionaal Landschap Schelde-Durme is  een van de 16  Regionale Landschappen in Vlaanderen. Zowat elke gemeente maakt deel uit van een Regionaal Landschap. Regionale Landschappen werken same. met verschillende partners om zich in te zetten voor landschap, natuur en erfgoed. Het werkgebied van Regionaal Landschap Schelde-Durme is verspreid over 22 gemeentes, gelegen langs de rivieren Schelde en Durme.

  • Biodiversiteit 
  • Met tal van projecten zet Regionaal Landschap in op soortenbescherming in hun regio.

  • Landschapszorg
  • Regionaal Landschap zorgt voor het aanplanten, onderhouden en behoren van de bomen, struiken, hagen, heggen, houtenkanten en andere streekeigen planten in de regio. Ze proberen de bijzondere plekken te behouden en het geheel niet uit het oog te verliezen. Hiervoor gebruiken ze een strategisch project, want elk landschap is anders en heeft de juiste zorg op maat nodig.

  • Klimaat
  • Door dat we ons ook moeten voorbereiden op de negatieve gevolgen van de klimaatsverandering, denk maar aan overstromingen, droogte, erosie en verlies van de biodiversiteit zet Regionaal Landschap hier ook projecten voor op.

  • Recreatie
  • De projecten die Regionaal Landschap inzet voor recreatie wilt er voor zorgen dat de inwoners van de regio’s kennis maken met de natuur, erfgoed en zich meer bewust gaan worden van de streekproducten die ter beschikking zijn. Ook voor de aller kleinste is er nagedacht voor een mooi, groen en avontuurlijk speelgebied. Zodat zij ook bewust gemaakt worden van het landschap.

  • Erfgoed
  • Een van de belangrijkste zaken waar Regionaal Landschap zich voor inzet is voor het bewaren en versterken van erfgoed. Zij willen dat de volgende generaties de waarde inzien van het stukje geschiedenis en de identiteit van sommige erfgoederen.


Regionaal Landschap Schelde-Durme & Odoo

In het verleden was het puzzelwerk om instant een overzicht te krijgen van de lopende projecten en bijhorende budgetten. Door de implementatie van Odoo heeft RLSD een instant overzicht van de lopende projecten, welke gemeenten betrokken zijn bij deze projecten en een overzicht van lopende taken. Alle teamleden kunnen het project efficiënt opvolgen en sturen. 
Er is overzicht van de projectenkansen die lopende zijn (CRM) en via een template worden uitgebreide projectvoorstellen goedgekeurd en uitgestuurd. 

Daar de boekhouding geïntegreerd is, is er overzicht op financieel vlak. Zijn er nog bepaalde zaken die gefactureerd moeten worden?  Welke subsidies zijn gebudgetteerd. Aankoopfacturen worden analytisch per project ingeboekt. 

Software Buro is trots te mogen meewerken aan dit verhaal.


Volgende lezen
DEMAPACK